sobota, 23 maja 2015

Makaron z pomidorami i oliwkami

Kiedyś zupełnie przypadkowo wpadłam na pomysł, szybkiego i taniego obiadu. Dziele się nim z Wami, bo jestem przekonana że w tygodniu nie macie czasu na gotowanie i po powrocie do domu marzycie już tylko o wypoczynku. To danie przygotujecie już w 30 minut - wraz z jedzeniem, no chyba że wrócicie po więcej ; )

Składniki :

1 puszka pomidorów
200g zielonych oliwek
5 łyżek oliwy
3 łyżki ziół prowansalskich
1 ząbek czosnku
200g pieczarek
sól, pieprz
szczypta świeżych ziół np. pietruszka, bazylia, oregano

Opakowanie wegańskiego makaronu spaghetti


opcjonalnie wegański ser do posypania


Przygotowanie :

1. Pieczarki umyj, pokrój w plastry i podsmaż. Odłóż parę oliwek i pokrój w plasterki. Dodaj do pieczarek.







2. Pomidory, pozostałe oliwki, czosnek oraz oliwę zmiksuj na pół gładką masę - chodzi o to aby zachować strukturę poszczególnych składników.





3. Pomidory dodaj do pieczarek i poduś parę minut, Dopraw solą i pieprzem.


4. Makaron ugotuj wedle wskazań na opakowaniu.
5. Podawaj oproszone ziołami.

Smacznego!












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz