Składniki:
- kostka tofu
- oliwa/ olej do smażenia
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- szklanka wody
- chiński makaron ( taki jak z zupek chińskich) - jedna sprasowanka na 1 osobę
- 5 łyżek curry
- 0.5 łyżeczki ostrej papryki (jeśli ktoś nie lubi pikantnego smaku to mniej )
- opakowanie mieszanki orientalnej hortexu (jeśli dostaniesz tą z przyprawą pomiń to co poniżej)
- szczypta: kuminu, cynamonu,kardamonu, mielonego imbiru
Przygotowanie :
1.Tofu kroimy w kostkę mieszamy na patelni z sosem sojowym i podsmażamy z oliwą aż wchłonie sos i lekko się zarumieni.
2.Makaron zalewamy we wrzątku i przykrywamy na parę minut.
3.W międzyczasie podsmażamy warzywa na oliwię - krótko aby nie straciły koloru i chrupkości .
4. Na woku lub dużej patelni łączymy makaron, warzywa, tofu. Do wody dodajemy wszystkie przyprawy i zalewamy do makaronu. Mieszamy i gotujemy parę minut . Podajemy i 津津有味
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz