środa, 19 listopada 2014

Szybka potrawka fasolowa



To tak naprawdę gęsta zupa, idealna dla zabieganych i zmarzniętych a no i dla tych przygnębionych jesienią aura a to za sprawą ogromnej porcji białka i ciepła papryki. Ja z kolei uwielbią ją za to że można sobie do niej bez karnie pochrupać. 

Składniki :

1 puszka miksu różnych fasoli
½ szklanki mrożonej zielonej soi*
1 puszka pomidorów
1 czerwona papryka
1 łyżka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
1 szklanka wody
½ łyżeczki ostrej papryki


Opcjonalnie opakowanie wegańskich nachos 


* mrożona fasolkę soi można dostać w kuchni światów




Paprykę oraz czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Fasolkę odsączamy z zalewy i płuczemy na sicie, przekładamy do rondelka dodając pozostałe składniki. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu. Podajemy gorące w asyście nachos lub grzanek.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz