To tak naprawdę gęsta zupa, idealna dla zabieganych i zmarzniętych a no i dla tych przygnębionych jesienią aura a to za sprawą ogromnej porcji białka i ciepła papryki. Ja z kolei uwielbią ją za to że można sobie do niej bez karnie pochrupać.
Składniki :
1 puszka miksu różnych fasoli
½ szklanki mrożonej zielonej soi*
1 puszka pomidorów
1 czerwona papryka
1 łyżka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
1 szklanka wody
½ łyżeczki ostrej papryki
Opcjonalnie opakowanie wegańskich nachos
* mrożona fasolkę soi można dostać w kuchni światów
Paprykę oraz czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.
Fasolkę odsączamy z zalewy i płuczemy na sicie, przekładamy do rondelka dodając
pozostałe składniki. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu. Podajemy gorące w
asyście nachos lub grzanek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz