Składniki:
1kg marchewki
1 seler
6 dużych cebul
3 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
4 ziarna pieprzu
Sól, pieprz
200g kotletów sojowych
Bułka tarta
Olej do smażenia
1.Kotlety sojowe gotujemy
(wedle wskazań na opakowaniu) w bulionie warzywnym z 2 łyżkami sosu sojowego,
następnie studzimy i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoto.
2,Cebule kroimy w kostkę i podduszamy
na patelni. Pozostałe warzywa myjemy, trzemy na tarce o grubych okach i
gotujemy w małej ilości wody wraz z przyprawami aż do miękkości.
3.Dodajemy koncentrat oraz cebulę i
ewentualnie solimy/pieprzymy do smaku.
4,Kotlety przekładamy
warstwami warzyw. Zostawiamy na noc w lodowce, Podajemy na ciepło lub zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz