piątek, 12 grudnia 2014

Kotlety sojowe po grecku



Składniki:

1kg marchewki
0,5 kg pietruszki
1 seler
6 dużych cebul
600 g koncentratu pomidorowego
3 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
4 ziarna pieprzu
Sól, pieprz

200g kotletów sojowych
Bułka tarta
Olej do smażenia

1.Kotlety sojowe gotujemy (wedle wskazań na opakowaniu) w bulionie warzywnym z 2 łyżkami sosu sojowego, następnie studzimy i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoto.

2,Cebule kroimy w kostkę i podduszamy na patelni. Pozostałe warzywa myjemy, trzemy na tarce o grubych okach i gotujemy w małej ilości wody wraz z przyprawami aż do miękkości. 

3.Dodajemy koncentrat oraz cebulę i ewentualnie solimy/pieprzymy do smaku.


4,Kotlety przekładamy warstwami warzyw. Zostawiamy na noc w lodowce, Podajemy na ciepło lub zimno. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz