Osoby które dokonały zakupu nowego ciekawego warzywa zazwyczaj wpadają w panikę na widok gęstego śluzu i okra ląduje w koszu, trudno bowiem znaleźć smaczny i prosty przepis na to warzywo. Przedstawiam wam zatem przepis Babci Ani, który jestem pewna że podbije Wasze serca.
Składniki :
300g świeżej okry lub puszkowanej
1 puszka krojonych pomidorów - w sezonie letnim używajcie świeżych obranych ze skórki pomidorów
100g pieczarek
1 cukinia
1 papryka
3 ząbki czosnku
5 łyżek ziół prowansalskich
świeżo mielony pieprz
sól
oliwa z oliwek
dodatkowo : ryż
Przygotowanie:
1. Okrę myjemy*, odkrawamy ogonek i wrzucamy na gotująca się wodę z łyżeczką soli na 5 minut. Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby przerwać proces gotowania.
2. Paprykę oraz cukinię kroimy w kostkę, pieczarki w plastry i podsmażamy (najlepiej każde warzywo osobno aby zachować chrupkość) na niewielkiej ilości oliwy wraz z posiekanym czosnkiem.
3. Do podsmażonych warzyw dodajemy okrę i pomidory, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Całość dusimy pod przykryciem przez 5 minut.
* Okra z czasem czernieje dlatego najlepiej przygotować ją tuż po zerwaniu.
Casino de L'Auberge de Casino de LA. de la Casino de L'Auberge de Casino de L'Auberge
OdpowiedzUsuńCasino 출장안마 de L'Auberge de bsjeon Casino de L'Auberge de Casino de L'Auberge de Casino de L'Auberge de https://jancasino.com/review/merit-casino/ Casino de L'Auberge de Casino de 1xbet korean L'Auberge de 출장안마 Casino de Casino de L'Auberge de Casino de