Składniki :
Duże pieczarki
200 g wegańskiego sera
1 papryka
1 mała cukinia
3 ząbki czosnku
1 por
1 pomidor
1 łyżka oliwy
3 łyżki ziół prowansalskich
Opakowanie szynki sojowej
200 ml jogurtu sojowego
pęczek natki lub szczypiorku
Przygotowanie:
1. Pieczarki umyć, wykroić korzonek i posiekać z resztą warzyw pamiętając o ówczesnym usunięciu skórki z pomidora.
2. Warzywa i pokrojona w kostkę szynkę sojową podsmażyć na oliwie. Po ostudzeniu wymieszać z jogurtem. Przyprawić według uznania solą, pieprzem i ziołami.
3. Nadziać pieczarki farszem, wierzch posypać serem. Piec 15 minut w piecu rozgrzanym do 180 stopni.
4. Podawać ciepłe posypane zieleniną : )
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz