poniedziałek, 19 października 2015

Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki to moja ulubiona przekąska. Jeśli nigdy nie robiliście koniecznie kupcie dziś składniki! To jeden z tych przepisów które robią się same a Ty w tym czasie możesz oglądnąć kolejny odcinek the walking death : )


Składniki :

Duże pieczarki
200 g wegańskiego sera
1 papryka
1 mała cukinia
3 ząbki czosnku
1 por
1 pomidor
1 łyżka oliwy
3 łyżki ziół prowansalskich
Opakowanie szynki sojowej
200 ml jogurtu sojowego

pęczek natki lub szczypiorku


Przygotowanie:

1. Pieczarki umyć, wykroić korzonek i posiekać z resztą warzyw pamiętając o ówczesnym usunięciu skórki z pomidora.
2. Warzywa i pokrojona w kostkę szynkę sojową podsmażyć na oliwie. Po ostudzeniu wymieszać z jogurtem. Przyprawić według uznania solą, pieprzem i ziołami.
3. Nadziać pieczarki farszem, wierzch posypać serem.  Piec 15 minut w piecu rozgrzanym do 180 stopni.
4. Podawać ciepłe posypane zieleniną : )

Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz