Składniki :
• 3 szklanki mąki
• 2 szklanki mleka roślinnego
• 1 szklanka wody gazowanej
• 30g cukru waniliowego*
• 3 łyżki cukru kryształu
• 1 łyżka oleju + 1 łyżka do smażenia
• Syrop dyniowy (przepis)
• Syrop klonowy
Dodatkowo:
Roślina bita śmietana
* używałam cukru waniliowego własnej roboty: wystarczy że zużyte laski wanilii zasypiesz cukrem, a po paru dniach otrzymasz aromatyczny cukier waniliowy i to bez grama chemii.
2. Na patelnie wylać olej i rozprowadzić po całej powierzchni. Kiedy będzie mocno rozgrzana (przy przyłożeniu łyżki powinny tworzyć się bąbelki) wylać porcje ciasta (u mnie nie cała chochla) i smażyć z obydwu stron na złoto.
• 2 szklanki mleka roślinnego
• 1 szklanka wody gazowanej
• 30g cukru waniliowego*
• 3 łyżki cukru kryształu
• 1 łyżka oleju + 1 łyżka do smażenia
• Syrop dyniowy (przepis)
• Syrop klonowy
Dodatkowo:
Roślina bita śmietana
* używałam cukru waniliowego własnej roboty: wystarczy że zużyte laski wanilii zasypiesz cukrem, a po paru dniach otrzymasz aromatyczny cukier waniliowy i to bez grama chemii.
Przygotowanie :
1. Mleko,mąkę,wodę,olej i cukry zmiksować na gładką masę, następnie wstawić na 30 minut do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz